Mer om att faktaböcker inte behöver vara långa…

Som ni som läst inläggen här redan vet så tycker vi att det är en bra idé att göra faktaböcker mindre långa och det står vi fast vid. Att komprimera text är inte alltid en bra idé, men det är faktiskt oftare så att det är en bra idé än att det inte är det. Ta nu inte detta fel – vi ÄLSKAR att läsa böcker, vi känner bara att det ibland blir lite väl mycket extra text i en bok som hade kunnat kortas ner rejält. Allt detta vet ni redan om att vi tycker, men vad har vi då för lösning lite mer exakt?

Först och främst så anser vi att det skulle vara bra om denna typ av böcker redan från början var kortare och sedan tycker vi också att det är bra om det görs sammanfattning av redan existerande böcker. Detta skulle ju kunna bli ett bra extraknäck för studenter till exempel, då man blir väldigt bra på att korta ner böcker när man läser mängder av dem i månaden på universitetet! Det skulle vara toppen om man kunde ha detta som extrajobb och det skulle inte ens ta så mycket av ens tid, eftersom man är så van vid att läsa supersnabbt så att en bok till i veckan knappast gör någon skillnad!

Gillar du när böcker är långa? Gillar du när det är utfyllnadstext? I så fall är det såklart bara att läsa denna typ av böcker utan att på något sätt korta ner dem! Vi är alla olika och vi tycker om olika saker, men vi tror att de flesta av oss kan enas om att det är positivt med kortare böcker när det kommer till just fakta.

Lite om surfing!

Som ni vet så är det så att vi hade det riktigt kul med surfing under vår smekmånad och detta var ju också vad som födde idén att dela med oss av våra härliga upplevelser på surfbrädor. Alla som gillar sport och vatten och vattensport kommer att gilla att surfa och det handlar mycket om att bara njuta av livet med vågorna smällande omkring sig och frihetskänslan är otrolig!

Just att man får en känsla av frihet är väldigt behagligt och det behövs idag när det är så mycket stress runt omkring oss. Att det är tyst omkring en och att det bara är vattnet och brädan man har omkring sig gör åtminstone mig och min fru väldigt glada!

Då det är svårt att lära sig surfa så är det smart att investera i en bok som vår först och sedan efter det ta sig iväg och testa på att surfa på riktigt. Vi är eniga om att det hade varit smart att först läsa på lite i en bra bok om surfing och det är just det vi vill ge till er läsare. De erfarenheter vi skaffat oss på vägen är kanske lite väl långt ifrån proffsighet, men det är också det som gör så att det blir en så bra bok för alla er som vill lära er. Vi utgår från att ni har noll koll och ger er därför helt basic information som kommer att hjälpa er att förstå allting från grunde och sedan tycker vi att ni ska ge er iväg på en härlig surfingresa så fort det bara går, för det är en av de härligaste upplevelserna man kan få i livet!

En liten uppdatering

Hejsan, ber om ursäkt för inaktiviteten på sidan just nu. Vi har helt enkelt som vanligt haft ganska fullt upp på senaste tiden. Att det nu är jul och andra högtider framöver kommer nog tyvärr inte göra saken bättre.

Lär dig surfa har blivit liggandes på bordet ganska länge nu, detsamma för ensamhetens mörker

Men gissa vad som istället har hänt? Just det, nya projekt 🙂 Det känns lite som vår grej, att starta nya projekt utan att avsluta de gamla. Men jag lovar, vi kommer avsluta alla någon gång 😉

Löpning på löpband – en guide

Att springa är något fundamentalt om man vill hålla igång konditionen och hälsan. Det är inte alltid man har tid eller lust att springa utomhus, här i Sverige har vi ju nästan ett halvår med dåligt väder…

Därför kan man som allt mer människor gör idag, köpa ett löpband. Med ett löpband kan man snabbt och enkelt få in träningen i vardagen. Perfekt under kalla vinterdagar eller allmänt stressiga perioder.

Men vissa saker skiljer sig när det kommer till ett band jämfört med att springa utomhus. Denna e-bok kommer ge tips och trix för hur du maximerar träningen på ditt löparband. Vi kommer även presentera en stor guide med allt du behöver tänka på vid ett köp. Boken är ett samarbete med Sveriges största portal för löpband, länk till sidan. Målet är att ha den klar under 2017!

Allt om Chlorella

Allt om chlorella

Vi brukar gotta oss med olika hälsosamma smoothies emellanåt. Våra två favoritingredienser är helt klart algerna Chlorella och Spirulina. Tillsammans med sidan chlorellaguiden kommer vi ta fram en kortfattad och fullspäckad e-bok med allt du behöver veta om denna superalg!

Chlorella är ett av de mest näringstäta livsmedlen i världen och har även massor av hälsosamma egenskaper. Att äta det flera gånger i veckan (gärna varje dag) kommer ge dig märkbara effekter. I e-boken kommer vi även ha ett helt kapitel med massor av recept. Håll utkik efter denna!

Det var allt för denna lilla uppdatering, jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa!

Ett nytt projekt på gång!

Hej!

Vi jobbar fortfarande med ”lär dig surfa” men det är mycket kvar tills den är helt färdig. Vi har mycket på våra vanliga jobb och detta är bara något vi gör på fritiden. Men istället för att lägga all tid på en bok har vi börjat spåna på en ny idé!

Ensamhetens Mörker

Vi har tillsammans tagit fram idéer och grundstruktur till en ny e-bok. Den kommer heta något i stil med ”Ensamhetens mörker”.

Den kommer handla om ensamhet, depression och psykisk ohälsa. Något som blir allt vanligare i dagens samhälle. Vi har både erfarenheter av detta, på gott och ont. Vi har tagit oss ur depressioner och lärt oss mycket på vägen.

I denna bok kommer vi beskriva vetenskapen bakom psykisk ohälsa och vad man kan göra åt det. Vi kommer även ha med flera praktiska råd och övningar som kan hjälpa dig på vägen tillbaka.

Vi har börjat skriva lite lätt på boken men det kommer dröja länge innan den är klar. Vi jobbar främst med surfboken men ska även ge denna lite kärlek. Det är också skönt att kunna variera sig lite.

Vi har faktiskt fått design på ett preliminärt omslag vilket ni kan se nedanför!

ensamhetens mörker

Vi jobbar med vår första bok!

Hej och välkomna till HLS förlags Blogg.

Vi kan stolt meddela att vi jobbar med vår första ebok just i detta nu.

Lär dig surfa!

Arbetstiteln är just nu ”lär dig surfa!”. Vi hade först tänkt döpa den till surfskolan men tyckte att det lät lite väl pretentiöst.

Vi var på en surfresa i Portugal i somras (vår smekmånad). Innan dess hade ingen av oss stått på en surfbräda tidigare! Men efter två veckors idogt kämpande var vi rätt duktiga. Vi har åkt på en till surfresa sen dess, till Costa Rica. Efter den resan kände vi att vi lärt oss fantastiskt mycket och att vi skulle kunna dela med oss av våra insikter.

Målgrupp

Eftersom vi är ganska nya inom surfing så vänder sig boken såklart till nybörjare och oerfarna. Självklart kan man inte lära sig surfa genom endast en bok. Utan tanken är att man läser den samtidigt som man börjar testa på surfing.

Vi upplevde att det fanns flera vanliga fallgropar som de flesta nybörjare föll i. Målet är att andra, med hjälp av vår kommande bok, inte ska behöva falla lika hårt i dessa gropar. Det är en ganska hög tröskel när man lär sig surfa och vi vill sänka den så mycket som det går!

Omslag

Nedanför kan ni se vårt preliminära omslag som vi fått hjälp med av webbdesign24 i Stockholm.

surfskolan

Vi hoppas bli klar med boken inom de närmaste månaderna!

Håll utkik här.